πŸŽ‰ 60 dagen retouren
πŸŽ‰ € 3,95 verzending (gratis vanaf € 50)
πŸŽ‰ Laagste prijsgarantie
πŸŽ‰95% beveelt ons aan (Gemiddelde 9.3)

Onderzoek hotelprijzen Amsterdam & Pride Amsterdam

Onderzoek hotelprijzen Amsterdam & Pride Amsterdam

Feestkleding365.nl heeft onderzoek gedaan naar de invloed van de honderdduizenden bezoekers van de Canal Parade op de Amsterdamse hotelprijzen. Hiervoor zijn de prijzen van 100 hotels in aanloop van het evenement geanalyseerd. 
De belangrijkste conclusies:

Flink hogere prijzen voor overnachtingen rond Canal Parade
Wie een hotelkamer in Amsterdam wil boeken in het weekend van de Canal Parade kan rekenen op flinke prijzen. De tarieven voor het weekend (van 2 augustus t/m 4 augustus) liggen namelijk flink hoger in vergelijking met andere weekenden in het zomerseizoen.Gemiddeld zijn de Amsterdamse hotels in dit weekend 18,8% duurder dan in omliggende weekeinden (bijvoorbeeld het weekend van 26 t/m 28 juli en 9 t/m 11 augustus). Als uitsluitend wordt gekeken naar hotels in het centrum van Amsterdam liggen de prijzen nog een stukje hoger ten opzichte van de andere weekenden: 21,3%.

Deze meting is verricht ruim één maand voor Amsterdam Pride (28 juni).

Hoge last-minute kortingen
Ondanks de honderdduizenden bezoekers van de Pride Amsterdam zijn nog niet alle hotels volgeboekt. Dit blijkt uit een tweede meting van de tarieven op 26 juli, één week voor het Canal Parade weekend. Waar een (klein) deel van de hotels inmiddels vol zit of de prijzen verder heeft opgeschroefd, geldt dat de meeste hotels de prijzen hebben verlaagd. 

Ten opzichte van de meting een maand eerder (28 juni)  liggen de prijzen van Amsterdamse hotels 2,7% lager. Hotels die hun tarieven met meer dan 10% verlagen zijn geen uitzondering, enkele hotels lieten hun tarieven zelfs met bijna 30% zakken. Het loont dus om hotels te vergelijken en zelfs de tarieven te volgen.

Voorbeeld
Een voorbeeld is NH Hotel Amsterdam Flower Market, dat in eerste instantie een tarief rekende dat 37,8% boven het gemiddelde weekendtarief in het hoogseizoen lag. Vlak voor aanvang van Pride Amsterdam is de prijs voor een overnachting echter weer met bijna 15% verlaagd. 

Hotel boeken voor Canal Parade 2020 geen aanrader
Liefhebbers van Canal Parade die ook al zeker weten dat ze er volgend jaar willen bij zijn kunnen ook beter geduld hebben met het regelen van het hotel. Van vroegboekkorting is geen sprake. Veel hotels hebben hun tarieven zelfs nog niet vastgesteld, en bij de hotels die dit wel hebben gedaan liggen de tarieven veel hoger dan de tarieven van zowel een maand geleden als van nu.

Infographic
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in de onderstaande infographic.