🎉 60 dagen retouren
🎉 € 4,95 verzending (gratis vanaf € 50)
🎉 Laagste prijsgarantie
🎉95% beveelt ons aan (Gemiddelde 9.3)

Carnavalskleding koop je bij Feestkleding 365

Populaire Carnavalskostuums

6837 artikel(en)

6837 artikel(en)Populaire Carnavalskleding thema'sCarnavalskleding voor iedereen


De bankdirecteur blijkt een piraat. De caissière is een sexy verpleegster. De docent biologie een gorilla, en die politiepet…past ons allemaal. Maar vooral: iedereen vrolijk, iedereen blij. Was het maar elke dag carnaval! 

Bij ons vind je een gigantisch assortiment aan carnavalskleding, het hele jaar door. Verkleedkostuums voor boven en onder de rivieren, voor jong en oud, voor groot en klein. En wil je het carnavalsgevoel het hele jaar vasthouden? Organiseer een gekostumeerd feest en laat jouw feestgangers elkaar verrassen met hun verkleedpakjes. Met zoveel keuze in carnavalskleding is succes gegarandeerd.

Carnavalskleding in alle soorten en maten

Feestkleding365 is dé online carnavalswinkel. Bij ons vind je de meest grappige, sexy, hilarische en originele verkleedkleren van het hele internet. En natuurlijk maak je jouw kostuum helemaal af met onze accessoires. Pruiken, maskers, handboeien, zwaarden en ooglapjes: we hebben het allemaal.

Kijk eens rond in onze webshop en raak geïnspireerd voor carnaval of jouw verkleedfeest. We hebben kostuums voor elk thema: of je er nu Jaren 20 uit wil zien of je eens een echte vampier of Dracula wilt voelen tijdens Halloween. Politiemannen, sexy verpleegsters, piraten, piloten en markiezen: ze halen allemaal hun carnavalskleding voor 2020 bij Feestkleding365. Oók voor de kinderen van baby en tot kind: we hebben voor allemaal een lief, of juist héél stoer kostuum.

 

Originele carnavalskleding voor een mooi carnaval-feest, altijd uit voorraad geleverd

Het beste van alles: we hebben vrijwel alles op voorraad en versturen het dagelijks. Dus je hebt het supersnel in huis. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Wij garanderen je niet alleen een mooi en origineel kostuum, we zijn ook nog eens het goedkoopste van het hele internet. Onze verzendkosten zijn laag en we garanderen je 100% dat onze kostuums nergens anders goedkoper te vinden zijn! Als je het pilotenkostuum of apenpak ergens anders voordeliger ziet, storten wij het verschil onmiddellijk op jouw bankrekening. Zo hou je meer over om uit je bol te gaan op jouw feest of tijdens carnaval. 
 

Carnaval artikelen en onderzoeken

Carnaval en carnavalskleding is onze passie. Daarom zitten we bovenop de laatste trends en vinden we het ook leuk om elk jaar onderzoeken te doen naar hoe men carnaval viert. Benieuwd naar de favoriete carnavalsbestemmingen in 2019 en andere interessante carnavalsweetjes? Bekijk dan het carnavalsonderzoek van 2019.

Ook in 2018 deden wij een uitgebreid onderzoek, onder andere naar alcoholgebruik en wildplassen tijdens carnaval. Benieuwd? Hier vind je de een PDF met de resultaten van ons onderzoek uit 2018.

In 2017 ondervroegen 1.400 mensen en vonden uit in welke kleine en grote gemeenten je het best in carnavalskleding uit je dak kan gaan. Let in het bijzonder op de vraag "Welk carnavalskostuum kan écht niet?". En natuurlijk de antwoorden op veel meer vragen zoals: Hoeveel wordt er gedronken? Vreemdgaan, zakkenrollen en andere carnavalszorgen. Download de PDF met het carnavalsonderzoek je je weet het allemaal!

Een jaar eerder namen 950 respondenten deel aan ons traditionele carnavalsonderzoek. En het leverde weer prachtige inzichten op. Bijvoorbeeld dat we steeds langer carnaval gaan vieren en het steeds leuker gaan vinden. En dat één keer per jaar uitbundig verkleed gaan in carnavalskleding net zo belangrijk is als met vrienden op stap gaan. Alle resultaten van ons onderzoek van 2016 kun je hier downloaden.

De 2015-editie van ons carnavalsonderzoek dook eens goed in het ziek melden rondom carnaval. En natuurlijk op vreemdgaan waarbij met name Noord Brabant, Flevoland en Noord Holland opvallende koplopers zijn. Bekijk onze toffe infographic met de verschillen in de carnavalsvierder uit Brabant, Limburg en Boven de rivieren (spoiler alert: je herkent de vreemdganger aan zijn carnavalskleding!) of lees het hele onderzoek hier.

Uit ons carnavalsonderzoek bleek dat vervoer en verblijf een (bekend) probleem is tijdens carnaval. Met als negatief resultaat dat er te vaak mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Reden voor Feestkleding 365 om in 2013 een speciale site te lanceren om mensen te helpen een slaapplaats of rit naar huis te regelen: VeiligVerkeerCarnaval.nl.

Carnavalskleding

Bekijk alle producten (17139)

Producten in Carnavalskleding Bekijk alle producten >

Carnaval 2022: 27 februari 2022

Het carnavalsgebeuren start altijd op 11-11 en in de periode naar Vastelaovond komen er allerlei lokale tradities als Prinsenbal en Tonpraten aan de bod. Het is je vast niet ontgaan dat carnaval elk jaar op een andere datum valt. Dat heeft alles te maken met de Katholieke kalender waarbij Pasen op de eerste zondag eerste volle maan na het begin van de lente valt (begin van lente is 21 maart). Carnaval begint dan 40 dagen  voor 1e Paasdag. Want dan begint de Vastentijd. Snap je het nog? En anders legt deze pagina het je haarfijn uit. Afijn, om te voorkomen dat je een week te vroeg (erg) of een week te laat (heel erg) in je carnavalsoutfut in Jocus Riék (aka Venlo) staat hebben wij het voor de aankomende editie het maar vast voor je uitgerekend: 14 februari 2021. Het is dus meer dan een vette verkleedpartij met praalwagens! En alsof Carnaval al niet de romantische matchmaker (en spelbreker) pur sang is! En dan vreselijk ongenadig hard feest vieren voordat op Aswoensdag het Haringhappen het einde van de Carnaval inluidt. Helaas pindakaas, zet alvast 1 maart 2022 in de agenda: dan mogen we weer! Alaaf!

Wanneer barst de komende jaren het hossen los?

  • 27 fabruari 2022
  • 19 februari 2023
  • 11 februari 2024


Het Grote Feestkleding 365 Carnavalsonderzoek

Carnavalsonderzoek

Ons Grote Carnavalsonderzoek is sinds onze oprichting in 2011 inmiddels een stevige traditie. We waren gewoon benieuwd? Hoeveel drinken anderen eigenlijk? Zijn wij echt de enige die nooit vreemdgaan tijdens carnaval? ;-) En zo ontdekten we dat de gemiddelde carnavaller 25,8 biertjes drinkt, dat 13,6% wel eens vreemd is gegaan (en ja, zoenen is ook vreemdgaan), dat de Brabanders écht meer drinken dan de Limburgers, en dat 53,6% van de taxi-chauffeurs wel een kotsende klant in de auto hebben gehad. Maar natuurlijk ook wat de trends op het gebied van carnavalskleding zijn, wat men er aan carnavalsoutfits uitgeeft en heel veel meer. Klik hier en verdwijn in de Rabbit Hole van onze carnavalsonderzoeken. We zien je op carnavalszondag graag weer terug!

Video: De Logistieke Hemel achter Carnavalskleding

De echte, echte carnavalsvierders beginnen op 11-11 met het uitzoeken van hun carnavalsoutfit (en soms daarvoor al). Maar als je alle mensen die in de laatste week naar carnavalskleding op zoek gaan in een Polonaise zet, dan heb je makkelijk een rups van Oeteldonk tot Krabbegat. In de week voor carnaval is het bij het grootste carnavalskleding magazijn historisch/hysterisch druk. Honderdduizenden carnavalskostuums en -accessoires in alle soorten en maten, voor alle grillen en smaken. En heel, heel veel carnavalsengelen die dat voor jullie inpakken en versturen! Check de video en maak kennis met de gekte in ons magazijn in de week voor carnaval! We zien jullie op Vastelaovond: je herkent ons aan de wallen onder de ogen en blaren op de voeten.Beginnersgids: Carnaval vieren als een Pro

OK, je hebt de pech/geluk (doorhalen wat niet van toepassing is) dat je niet uit Brabant of Limburg komt, maar dat Carnavalsfeest wil je toch wel ff meepakken. Iets met veel bier en vreemdgaan enzo. Als je dan toch jouw slag wil slaan zal je in jouw omgeving moeten opgaan. Daarom hebben wij de ultieme gids voor carnavalstoeristen geschreven. In 5 minuten ben je up-to-speed over het hoe en wat van het carnavalsfeest. Van de keuze voor de optimale carnavalsoutfit (en dat is meer dan alleen een carnavalskostuum) tot hoe je je natuurlijk gedraagt tijdens carnavals (pro-tip: na een bier of 5 gaat het allemaal vanzelf goed tijdens carnaval), de geheimen van de Polonaise en veel, veel meer. Hier lees je de hele gids!Feestkleding 365 Reviews

Carnavalskleding groep 1

Moeders houd uw dochters thuis! Golden Boys, Nijmegen


Carnavalskleding groep 1

Soms zegt een foto meer dan 1.000 woorden! Elisa uit Utrecht & friends


Carnavalskleding groepje 3

En ja, we hebben genoeg voor jouw hele vriendclub Party Squad Groenlo

Carnavalskleding feestgangers 4 Het was een kwestie van discipline, techniek en doorzettingsvermogen. Maar natuurlijk ook de fantastische outfits van Feestkleding 365. Bedankt! Winnende team Nederlands Kampioenschap Indrinken 2020


De bankdirecteur blijkt een piraat. De caissière is een sexy verpleegster. De docent biologie een gorilla, en die politiepet…past ons allemaal. Maar vooral: iedereen vrolijk, iedereen blij. Was het maar elke dag carnaval! 

Bij ons vind je een gigantisch assortiment aan carnavalskleding, het hele jaar door. Verkleedkostuums voor boven en onder de rivieren, voor jong en oud, voor groot en klein. En wil je het carnavalsgevoel het hele jaar vasthouden? Organiseer een gekostumeerd feest en laat jouw feestgangers elkaar verrassen met hun verkleedpakjes. Met zoveel keuze in carnavalskleding is succes gegarandeerd.

Carnavalskleding in alle soorten en maten

Feestkleding365 is dé online carnavalswinkel. Bij ons vind je de meest grappige, sexy, hilarische en originele verkleedkleren van het hele internet. En natuurlijk maak je jouw kostuum helemaal af met onze accessoires. Pruiken, maskers, handboeien, zwaarden en ooglapjes: we hebben het allemaal.

Kijk eens rond in onze webshop en raak geïnspireerd voor carnaval of jouw verkleedfeest. We hebben kostuums voor elk thema: of je er nu Jaren 20 uit wil zien of je eens een echte vampier of Dracula wilt voelen tijdens Halloween. Politiemannen, sexy verpleegsters, piraten, piloten en markiezen: ze halen allemaal hun carnavalskleding voor 2020 bij Feestkleding365. Oók voor de kinderen van baby en tot kind: we hebben voor allemaal een lief, of juist héél stoer kostuum.

 

Originele carnavalskleding voor een mooi carnaval-feest, altijd uit voorraad geleverd

Het beste van alles: we hebben vrijwel alles op voorraad en versturen het dagelijks. Dus je hebt het supersnel in huis. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Wij garanderen je niet alleen een mooi en origineel kostuum, we zijn ook nog eens het goedkoopste van het hele internet. Onze verzendkosten zijn laag en we garanderen je 100% dat onze kostuums nergens anders goedkoper te vinden zijn! Als je het pilotenkostuum of apenpak ergens anders voordeliger ziet, storten wij het verschil onmiddellijk op jouw bankrekening. Zo hou je meer over om uit je bol te gaan op jouw feest of tijdens carnaval. 
 

Carnaval artikelen en onderzoeken

Carnaval en carnavalskleding is onze passie. Daarom zitten we bovenop de laatste trends en vinden we het ook leuk om elk jaar onderzoeken te doen naar hoe men carnaval viert. Benieuwd naar de favoriete carnavalsbestemmingen in 2019 en andere interessante carnavalsweetjes? Bekijk dan het carnavalsonderzoek van 2019.

Ook in 2018 deden wij een uitgebreid onderzoek, onder andere naar alcoholgebruik en wildplassen tijdens carnaval. Benieuwd? Hier vind je de een PDF met de resultaten van ons onderzoek uit 2018.

In 2017 ondervroegen 1.400 mensen en vonden uit in welke kleine en grote gemeenten je het best in carnavalskleding uit je dak kan gaan. Let in het bijzonder op de vraag "Welk carnavalskostuum kan écht niet?". En natuurlijk de antwoorden op veel meer vragen zoals: Hoeveel wordt er gedronken? Vreemdgaan, zakkenrollen en andere carnavalszorgen. Download de PDF met het carnavalsonderzoek je je weet het allemaal!

Een jaar eerder namen 950 respondenten deel aan ons traditionele carnavalsonderzoek. En het leverde weer prachtige inzichten op. Bijvoorbeeld dat we steeds langer carnaval gaan vieren en het steeds leuker gaan vinden. En dat één keer per jaar uitbundig verkleed gaan in carnavalskleding net zo belangrijk is als met vrienden op stap gaan. Alle resultaten van ons onderzoek van 2016 kun je hier downloaden.

De 2015-editie van ons carnavalsonderzoek dook eens goed in het ziek melden rondom carnaval. En natuurlijk op vreemdgaan waarbij met name Noord Brabant, Flevoland en Noord Holland opvallende koplopers zijn. Bekijk onze toffe infographic met de verschillen in de carnavalsvierder uit Brabant, Limburg en Boven de rivieren (spoiler alert: je herkent de vreemdganger aan zijn carnavalskleding!) of lees het hele onderzoek hier.

Uit ons carnavalsonderzoek bleek dat vervoer en verblijf een (bekend) probleem is tijdens carnaval. Met als negatief resultaat dat er te vaak mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Reden voor Feestkleding 365 om in 2013 een speciale site te lanceren om mensen te helpen een slaapplaats of rit naar huis te regelen: VeiligVerkeerCarnaval.nl.

De bankdirecteur blijkt een piraat. De caissière is een sexy verpleegster. De docent biologie een gorilla, en die politiepet…past ons allemaal. Maar vooral: iedereen vrolijk, iedereen blij. Was het maar elke dag carnaval! 

Bij ons vind je een gigantisch assortiment aan carnavalskleding, het hele jaar door. Verkleedkostuums voor boven en onder de rivieren, voor jong en oud, voor groot en klein. En wil je het carnavalsgevoel het hele jaar vasthouden? Organiseer een gekostumeerd feest en laat jouw feestgangers elkaar verrassen met hun verkleedpakjes. Met zoveel keuze in carnavalskleding is succes gegarandeerd.

Carnavalskleding in alle soorten en maten

Feestkleding365 is dé online carnavalswinkel. Bij ons vind je de meest grappige, sexy, hilarische en originele verkleedkleren van het hele internet. En natuurlijk maak je jouw kostuum helemaal af met onze accessoires. Pruiken, maskers, handboeien, zwaarden en ooglapjes: we hebben het allemaal.

Kijk eens rond in onze webshop en raak geïnspireerd voor carnaval of jouw verkleedfeest. We hebben kostuums voor elk thema: of je er nu Jaren 20 uit wil zien of je eens een echte vampier of Dracula wilt voelen tijdens Halloween. Politiemannen, sexy verpleegsters, piraten, piloten en markiezen: ze halen allemaal hun carnavalskleding voor 2020 bij Feestkleding365. Oók voor de kinderen van baby en tot kind: we hebben voor allemaal een lief, of juist héél stoer kostuum.

 

Originele carnavalskleding voor een mooi carnaval-feest, altijd uit voorraad geleverd

Het beste van alles: we hebben vrijwel alles op voorraad en versturen het dagelijks. Dus je hebt het supersnel in huis. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Wij garanderen je niet alleen een mooi en origineel kostuum, we zijn ook nog eens het goedkoopste van het hele internet. Onze verzendkosten zijn laag en we garanderen je 100% dat onze kostuums nergens anders goedkoper te vinden zijn! Als je het pilotenkostuum of apenpak ergens anders voordeliger ziet, storten wij het verschil onmiddellijk op jouw bankrekening. Zo hou je meer over om uit je bol te gaan op jouw feest of tijdens carnaval. 
 

Carnaval artikelen en onderzoeken

Carnaval en carnavalskleding is onze passie. Daarom zitten we bovenop de laatste trends en vinden we het ook leuk om elk jaar onderzoeken te doen naar hoe men carnaval viert. Benieuwd naar de favoriete carnavalsbestemmingen in 2019 en andere interessante carnavalsweetjes? Bekijk dan het carnavalsonderzoek van 2019.

Ook in 2018 deden wij een uitgebreid onderzoek, onder andere naar alcoholgebruik en wildplassen tijdens carnaval. Benieuwd? Hier vind je de een PDF met de resultaten van ons onderzoek uit 2018.

In 2017 ondervroegen 1.400 mensen en vonden uit in welke kleine en grote gemeenten je het best in carnavalskleding uit je dak kan gaan. Let in het bijzonder op de vraag "Welk carnavalskostuum kan écht niet?". En natuurlijk de antwoorden op veel meer vragen zoals: Hoeveel wordt er gedronken? Vreemdgaan, zakkenrollen en andere carnavalszorgen. Download de PDF met het carnavalsonderzoek je je weet het allemaal!

Een jaar eerder namen 950 respondenten deel aan ons traditionele carnavalsonderzoek. En het leverde weer prachtige inzichten op. Bijvoorbeeld dat we steeds langer carnaval gaan vieren en het steeds leuker gaan vinden. En dat één keer per jaar uitbundig verkleed gaan in carnavalskleding net zo belangrijk is als met vrienden op stap gaan. Alle resultaten van ons onderzoek van 2016 kun je hier downloaden.

De 2015-editie van ons carnavalsonderzoek dook eens goed in het ziek melden rondom carnaval. En natuurlijk op vreemdgaan waarbij met name Noord Brabant, Flevoland en Noord Holland opvallende koplopers zijn. Bekijk onze toffe infographic met de verschillen in de carnavalsvierder uit Brabant, Limburg en Boven de rivieren (spoiler alert: je herkent de vreemdganger aan zijn carnavalskleding!) of lees het hele onderzoek hier.

Uit ons carnavalsonderzoek bleek dat vervoer en verblijf een (bekend) probleem is tijdens carnaval. Met als negatief resultaat dat er te vaak mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Reden voor Feestkleding 365 om in 2013 een speciale site te lanceren om mensen te helpen een slaapplaats of rit naar huis te regelen: VeiligVerkeerCarnaval.nl.

FAQ Carnavalskleding

Waar kan je Carnavalskleding kopen?

Bij Feestkleding 365 kun je hier de leukste Carnavalskleding online kopen. Profiteer van de voordelen. Hier vind je de leukste, de goedkoopste, de nieuwste en de hipste - want wij hebben het meeste uitgebreidde assortiment van heel het land. Het complete assortiment vindt je hier. Bestel vóór 23:45 en je hebt volgende dag in huis.

Ik heb Carnavalskleding nodig, hoe snel heb ik het dan in huis?

Bij Feestkleding 365 bestel je tot 23:45, en heb je je nieuwe Carnavalskleding morgen* al in huis. Bovendien heb je 2 maanden (60 dagen) de tijd om te kijken of het je past en of het je leuk staat. Niet goed? Geld terug.

Wat is de leukste Carnavalskleding?

Is jouw outfit nog niet compleet, en wil jij graag schitteren op dat dat leuke feestje? Ben jij op zoek naar de allerleukste Carnavalskleding? Je vindt de allerleukste hier, bij Feestkleding 365.

Welke week is Carnaval 2022?

In 2022 valt Carnaval op 27 februari 2022, dat is week 8.

Is er carnaval in 2022?

Carnaval is een feest dat elk jaar terug komt endrie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. De grootste vraag die blijft staan, is hoe het wordt gevierd, en in welke mate. Onderdelen van het traditionele carnaval zijn de optochten, de feesten op de pleinen en de enorme gezelligheid. Vooralsnog zijn wij ervan overtuigd dat bijeenkomsten in de buitenlucht en optochten op een veilige manier door kunnen gaan. Maar wat ons betreft loopt natuurlijk iedereen er het hele jaar uitgedost in carnavalskleding bij.

Is carnavalsmaandag een feestdag?

Aswoensdag: valt op de zevende woensdag voor Pasen, het is de dag na Carnaval en het begin van de rooms-katholieke vastentijd.

Waarom is er een optocht met carnaval?

Een carnavalsoptocht is een optocht gehouden tijdens carnaval. De optocht is een van de hoogtepunten van het carnaval en bestaat meestal uit praalwagens, loopgroepen, einzelgängers en muziekkorpsen (zaate hermeniekes of dweilorkesten).

Vaak wordt tijdens de optocht de (lokale) politiek en actualiteit op de hak genomen of Prins Carnaval te kijk gezet. Daarbij wordt vaak de interactie met het publiek opgezocht. Ook worden er soms speciale lichtoptochten (lampjesoptochten) in de avond gehouden.

Waar is het woord carnaval van afgeleid?

De meest waarschijnlijke oorsprong van het woord carnaval ligt in het Italiaanse carne levare (Kerklatijn: carnem levare), wat 'opheffen/wegnemen van het vlees' betekent. Dit begrip is voor het eerst aangetroffen in een akte uit Subiaco van 965. De oudst bekende datering van de term carnaval in het Nederlands is in het jaar 1673, in het tijdschrift Mercurius.[2]

Verschillende alternatieve etymologieën zijn voorgesteld, bijvoorbeeld dat het woord zou zijn afgeleid van carrus navalis (Latijn voor scheepskar, waarmee dan specifiek wordt gedoeld op het narrenschip).Deze verklaringen zijn geen van alle erg houdbaar gebleken, met name vanwege het al in de 10e tot 12e eeuw voorkomen van de Italiaanse vorm carnelevale.

Wat is Vastelaovend?

Vastenavond - ook gekend als vette dinsdag of Mardi Gras in van oorsprong Franstalige streken en verwant aan het Russische Maslenitsa - is de dinsdag voor Aswoensdag en traditioneel het einde van de carnavalsperiode. ... In Limburg staat het gehele carnaval bekend als vastelaovend(j), dat Limburgs is voor vastenavond.
In 2022 is vastenavond van donderdag 24 februari tot dinsdag 1 maart.

Hoe heet de dag na carnaval?

Aswoensdag: valt op de zevende woensdag voor Pasen, het is de dag na Carnaval en het begin van de rooms-katholieke vastentijd.

Hoe wordt bepaald wanneer het carnaval is?

Afgesproken is dat Pasen gevierd wordt op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente. Pasen valt daardoor tussen 22 maart en 25 april. Carnaval vieren we daarom tussen 1 februari en 7 maart.

free-shipping
Meer informatie
big-groups
Meer informatie
fast-delivery
Meer informatie
lowest-price
Meer informatie
free-returns
Meer informatie
home-delivery
Meer informatie
customer-service
Meer informatie
free-returns
Meer informatie
6837 artikel(en)

6837 artikel(en)

De bankdirecteur blijkt een piraat. De caissière is een sexy verpleegster. De docent biologie een gorilla, en die politiepet…past ons allemaal. Maar vooral: iedereen vrolijk, iedereen blij. Was het maar elke dag carnaval! 

Bij ons vind je een gigantisch assortiment aan carnavalskleding, het hele jaar door. Verkleedkostuums voor boven en onder de rivieren, voor jong en oud, voor groot en klein. En wil je het carnavalsgevoel het hele jaar vasthouden? Organiseer een gekostumeerd feest en laat jouw feestgangers elkaar verrassen met hun verkleedpakjes. Met zoveel keuze in carnavalskleding is succes gegarandeerd.

Carnavalskleding in alle soorten en maten

Feestkleding365 is dé online carnavalswinkel. Bij ons vind je de meest grappige, sexy, hilarische en originele verkleedkleren van het hele internet. En natuurlijk maak je jouw kostuum helemaal af met onze accessoires. Pruiken, maskers, handboeien, zwaarden en ooglapjes: we hebben het allemaal.

Kijk eens rond in onze webshop en raak geïnspireerd voor carnaval of jouw verkleedfeest. We hebben kostuums voor elk thema: of je er nu Jaren 20 uit wil zien of je eens een echte vampier of Dracula wilt voelen tijdens Halloween. Politiemannen, sexy verpleegsters, piraten, piloten en markiezen: ze halen allemaal hun carnavalskleding voor 2020 bij Feestkleding365. Oók voor de kinderen van baby en tot kind: we hebben voor allemaal een lief, of juist héél stoer kostuum.

 

Originele carnavalskleding voor een mooi carnaval-feest, altijd uit voorraad geleverd

Het beste van alles: we hebben vrijwel alles op voorraad en versturen het dagelijks. Dus je hebt het supersnel in huis. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt? Wij garanderen je niet alleen een mooi en origineel kostuum, we zijn ook nog eens het goedkoopste van het hele internet. Onze verzendkosten zijn laag en we garanderen je 100% dat onze kostuums nergens anders goedkoper te vinden zijn! Als je het pilotenkostuum of apenpak ergens anders voordeliger ziet, storten wij het verschil onmiddellijk op jouw bankrekening. Zo hou je meer over om uit je bol te gaan op jouw feest of tijdens carnaval. 
 

Carnaval artikelen en onderzoeken

Carnaval en carnavalskleding is onze passie. Daarom zitten we bovenop de laatste trends en vinden we het ook leuk om elk jaar onderzoeken te doen naar hoe men carnaval viert. Benieuwd naar de favoriete carnavalsbestemmingen in 2019 en andere interessante carnavalsweetjes? Bekijk dan het carnavalsonderzoek van 2019.

Ook in 2018 deden wij een uitgebreid onderzoek, onder andere naar alcoholgebruik en wildplassen tijdens carnaval. Benieuwd? Hier vind je de een PDF met de resultaten van ons onderzoek uit 2018.

In 2017 ondervroegen 1.400 mensen en vonden uit in welke kleine en grote gemeenten je het best in carnavalskleding uit je dak kan gaan. Let in het bijzonder op de vraag "Welk carnavalskostuum kan écht niet?". En natuurlijk de antwoorden op veel meer vragen zoals: Hoeveel wordt er gedronken? Vreemdgaan, zakkenrollen en andere carnavalszorgen. Download de PDF met het carnavalsonderzoek je je weet het allemaal!

Een jaar eerder namen 950 respondenten deel aan ons traditionele carnavalsonderzoek. En het leverde weer prachtige inzichten op. Bijvoorbeeld dat we steeds langer carnaval gaan vieren en het steeds leuker gaan vinden. En dat één keer per jaar uitbundig verkleed gaan in carnavalskleding net zo belangrijk is als met vrienden op stap gaan. Alle resultaten van ons onderzoek van 2016 kun je hier downloaden.

De 2015-editie van ons carnavalsonderzoek dook eens goed in het ziek melden rondom carnaval. En natuurlijk op vreemdgaan waarbij met name Noord Brabant, Flevoland en Noord Holland opvallende koplopers zijn. Bekijk onze toffe infographic met de verschillen in de carnavalsvierder uit Brabant, Limburg en Boven de rivieren (spoiler alert: je herkent de vreemdganger aan zijn carnavalskleding!) of lees het hele onderzoek hier.

Uit ons carnavalsonderzoek bleek dat vervoer en verblijf een (bekend) probleem is tijdens carnaval. Met als negatief resultaat dat er te vaak mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Reden voor Feestkleding 365 om in 2013 een speciale site te lanceren om mensen te helpen een slaapplaats of rit naar huis te regelen: VeiligVerkeerCarnaval.nl.

FAQ Carnavalskleding

Waar kan je Carnavalskleding kopen?

Bij Feestkleding 365 kun je hier de leukste Carnavalskleding online kopen. Profiteer van de voordelen. Hier vind je de leukste, de goedkoopste, de nieuwste en de hipste - want wij hebben het meeste uitgebreidde assortiment van heel het land. Het complete assortiment vindt je hier. Bestel vóór 23:45 en je hebt volgende dag in huis.

Ik heb Carnavalskleding nodig, hoe snel heb ik het dan in huis?

Bij Feestkleding 365 bestel je tot 23:45, en heb je je nieuwe Carnavalskleding morgen* al in huis. Bovendien heb je 2 maanden (60 dagen) de tijd om te kijken of het je past en of het je leuk staat. Niet goed? Geld terug.

Wat is de leukste Carnavalskleding?

Is jouw outfit nog niet compleet, en wil jij graag schitteren op dat dat leuke feestje? Ben jij op zoek naar de allerleukste Carnavalskleding? Je vindt de allerleukste hier, bij Feestkleding 365.

Welke week is Carnaval 2022?

In 2022 valt Carnaval op 27 februari 2022, dat is week 8.

Is er carnaval in 2022?

Carnaval is een feest dat elk jaar terug komt endrie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. De grootste vraag die blijft staan, is hoe het wordt gevierd, en in welke mate. Onderdelen van het traditionele carnaval zijn de optochten, de feesten op de pleinen en de enorme gezelligheid. Vooralsnog zijn wij ervan overtuigd dat bijeenkomsten in de buitenlucht en optochten op een veilige manier door kunnen gaan. Maar wat ons betreft loopt natuurlijk iedereen er het hele jaar uitgedost in carnavalskleding bij.

Is carnavalsmaandag een feestdag?

Aswoensdag: valt op de zevende woensdag voor Pasen, het is de dag na Carnaval en het begin van de rooms-katholieke vastentijd.

Waarom is er een optocht met carnaval?

Een carnavalsoptocht is een optocht gehouden tijdens carnaval. De optocht is een van de hoogtepunten van het carnaval en bestaat meestal uit praalwagens, loopgroepen, einzelgängers en muziekkorpsen (zaate hermeniekes of dweilorkesten).

Vaak wordt tijdens de optocht de (lokale) politiek en actualiteit op de hak genomen of Prins Carnaval te kijk gezet. Daarbij wordt vaak de interactie met het publiek opgezocht. Ook worden er soms speciale lichtoptochten (lampjesoptochten) in de avond gehouden.

Waar is het woord carnaval van afgeleid?

De meest waarschijnlijke oorsprong van het woord carnaval ligt in het Italiaanse carne levare (Kerklatijn: carnem levare), wat 'opheffen/wegnemen van het vlees' betekent. Dit begrip is voor het eerst aangetroffen in een akte uit Subiaco van 965. De oudst bekende datering van de term carnaval in het Nederlands is in het jaar 1673, in het tijdschrift Mercurius.[2]

Verschillende alternatieve etymologieën zijn voorgesteld, bijvoorbeeld dat het woord zou zijn afgeleid van carrus navalis (Latijn voor scheepskar, waarmee dan specifiek wordt gedoeld op het narrenschip).Deze verklaringen zijn geen van alle erg houdbaar gebleken, met name vanwege het al in de 10e tot 12e eeuw voorkomen van de Italiaanse vorm carnelevale.

Wat is Vastelaovend?

Vastenavond - ook gekend als vette dinsdag of Mardi Gras in van oorsprong Franstalige streken en verwant aan het Russische Maslenitsa - is de dinsdag voor Aswoensdag en traditioneel het einde van de carnavalsperiode. ... In Limburg staat het gehele carnaval bekend als vastelaovend(j), dat Limburgs is voor vastenavond.
In 2022 is vastenavond van donderdag 24 februari tot dinsdag 1 maart.

Hoe heet de dag na carnaval?

Aswoensdag: valt op de zevende woensdag voor Pasen, het is de dag na Carnaval en het begin van de rooms-katholieke vastentijd.

Hoe wordt bepaald wanneer het carnaval is?

Afgesproken is dat Pasen gevierd wordt op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente. Pasen valt daardoor tussen 22 maart en 25 april. Carnaval vieren we daarom tussen 1 februari en 7 maart.