Door de wens van de snoek

(oud russisch sprookje)

In een klein dorp woonde eens er drie broers. De twee oudere broers waren getrouwd. Zij waren kooplieden. De jongste broer was een dwaas genoemd Emelya. Op een dag gingen de oudste broers naar de markt ver weg en vroeg hem om te zorgen voor hun vrouwen. Emelya bleef thuis en sliepen voor de warme kachel.

De volgende ochtend vroeg zijn schoonzus hem om wat water te halen uit de rivier. Lui mompelden zei hij, "Laat me met rust. Ik wil slapen. Ga zelf." De vrouwen haalde hem vriendelijk over en beloofde hem een ​​nieuwe rode jas en nieuwe rode hoed. Zij wisten dat Emelya rode kleding mooi  vond. Hij sprong op en ging naar de rivier. Hij haalde wat water met zijn emmers uit de rivier, en zag een snoek in het gat wat hij had gemaakt in het ijs en ving hem. "Lekker, dat wordt snoektaart eten," dacht hij. Maar de snoek smeekte hem in een menselijke stem, "Laat me vrij, Emelya. Ik zal al je wensen vervullen. Je hoeft alleen maar te zeggen: 'Door de wens van de snoek, op mijn bevel,' en alles zal worden gedaan." 

Emelya liet de snoek vrij en zei met luide stem: ". Door de wens van de snoek, op mijn bevel, emmers, loop zelf naar huis" Zijn schoonzusters waren erg verrast de emmers vol water lopend thuis te zien komen. En Emelya sprong voor de kachel en ging weer terug slapen. 

De volgende dag hadden de twee vrouwen gepland om pannenkoeken te bakken, maar er was niet genoeg brandhout. Ze haalde hem over om naar het bos te gaan en beloofde om hem pannenkoeken, waar hij erg van hield. Emelya ging naar de schuur en nam plaats in de een slee en fluisterde: "Door de wens van de snoek, op mijn bevel, slee, ga naar het bos." Zijn sleetje vloog bijna! In het bos liet Emelya de bijl zijn werk doen. 
Op de terugweg moest hij helaas door de stad, en veel mensen werden getroffen door zijn sleetje.


Nadat hij naar huis was terugkeert, sprong hij weer voor de kachel en viel in slaap. De tsaar had gehoord over het incident in de stad en stuurde zijn officier om Emelya te vinden en hem  naar zijn paleis te brengen. De officier vond Emelya thuis, en schreeuwde: "Emelya, kom hier. Je moet met mij meegaan naar het paleis van de tsaar!" Emelya die voor de kachel lag mompelde lui: "Waarom? Ik ben hier warm. Laat me met rust." Toen de officier hem wilde wegslepen, werd Emelya boos en schreeuwde: "Door de wens van de snoek, op mijn bevel, knuppel, kom en begroet de officier van de tsaar." De knuppel verscheen en sloeg de officier hard.

Toen de tsaar zond een andere officier naar Emelya. Deze officier was slimmer, hij bracht rozijnen, pruimen, en peperkoek en overtuigde Emelya om mee te komen naar het paleis van de tsaar. Toen Emelya klaar was met eten van de zoetigheid en ging uiteindelijk mee naar het paleis. Hij trok zijn oude jas met een mooie patroon aan en zei met luide stem: "Door de wens van de snoek, op mijn bevel, fornuis, ga direct naar het paleis van de tsaar!".

Toen Emelya, al paardrijdend op het fornuis, verscheen op de binnenplaats van de tsaar, stond iedereen te kijken op de trappen van het paleis, popelend om hem te zien. De dochter van de tsaar de dochter was een van hen. Toen Emelya haar zag, werd hij op slag verliefd en fluisterde: "Door de wens van de snoek, op mijn bevel, ik wil dat dit mooie meisje verliefd op mij is." En hij vertelde de kachel om hem terug te nemen naar huis.

De dochter van de tsaar verlangde naar Emelya en vroeg haar vader om haar te laten trouwen. De tsaar werd verdrietig, maar er was niets dat gedaan kon worden, dus stuurde hij een andere officier om Emelya terug te brengen naar het paleis. De officier kocht een heleboel snoep en kwam naar het huis van Emelya's. Toen Emelya klaar was met alle traktaties, werd hij moe en viel in slaap. De officier bracht hem naar de tsaar. Toen werden de nog slapende Emelya en de prinses in een groot vat opgesloten en in de zee geworpen.

Toen Emelya wakker werd, bevond hij zich in het vat met het mooi meisje. Snikkend legde ze uit wat er gebeurd was met hen. Emelya zei: "Door de wens van de snoek, op mijn bevel, ik wil de golven het vat naar de wal te rollen." Zijn wens werd vervult en in een moment werden ze gered en bevonden zich op een prachtig eiland.

"Mijn liefje, Emelya, waar kunnen we wonen? Kun je een kleine hut te bouwen voor ons?" vroeg de prinses. Emelya overdacht het even en zei luid: "Aan de wens van de snoek, door mijn bevel, bouw hier het mooiste en beste paleis in de wereld!" Onmiddellijk, verscheen een prachtige marmeren paleis met vele bedienden.

Toen vroeg de prinses hem: "Mijn lieve Emelya, kan je knapper?" Hij wenste zichtzelf onmiddellijk in knappe en intelligente jonge man. Ze leefden heel gelukkig voor een tijdje als heersers van het eiland.

Op een dag kwam de tsaar naar het eiland en zag een geweldige paleis. Emelya begroette hem , maar de tsaar herkende hem niet. Binnen vond de tsaar zijn eigen dochter en zij vertelde hem alles wat er was gebeurd met haar en Emelya. De tsaar huilde en vroeg hen om vergiffenis. Vervolgens hielden ze een grote bruiloft en nodigde Emelya zijn broers uit. Na de bruiloft leefde iedereen in vrede en liefde. 

einde

Klik hier voor sprookjes boeken

!

Florindel, schleich speelgoed

!
Florindel, schleich speelgoed
De elf met de bloemvleugels knuffelt dromerig met haar kleine kitty.
Florindel is een lief en dromerig elf meisje met glanzende gele bloem vleugels. Ze is volledig toegewijd aan haar kleine kitty Ovi wie ze liefdevol wiegt in haar armen. Ovi is haar beste vriend en samen dartelen ze over de weilanden, spelen in het gras of slapen onder een boom. De twee zijn gewoon onafscheidelijk. En als Florindel 's nachts in haar elfje bed 's ligt, slaapt ovi naast haar op het kussen.